Ion Jinga pledează pentru “buna guvernare” ca soluție la problema conflictelor, într-o prelegere la Institutul Harriman

Posted on

Articol publicat la 03.03.2016 de Agerpress.

Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a subliniat legătura dintre securitate și dezvoltare în cadrul unei prelegeri susținute marți la Institutul Harriman din cadrul Universității Columbia, New York, informează un comunicat al misiunii permanente a României la Națiunile Unite trimis AGERPRES.

“Conflictele influențează negativ dezvoltarea. Alături de extremismul violent, conflictele își au, adesea, rădăcinile în amestecul dintre excluziunea socială, inegalitate, gestionarea defectuoasă a resurselor naturale și alienarea cauzată de lipsa locurilor de muncă”, a apreciat ambasadorul român în prelegerea sa, indicând că “soluția trebuie căutată în buna guvernare, crearea de oportunități pentru tineri și câștigarea campaniei împotriva extremismului violent”.

Potrivit acestuia, “doar prin buna guvernare se poate eradica flagelul corupției care costă economia globală 2,6 trilioane de dolari”. “Locurile de muncă pentru tineri sunt esențiale pentru a împiedica apariția frustrării în rândul acestora, deoarece tinerii sunt conștienți de ceea ce nu au în societatea globală de astăzi, într-o lume conectată 24 de ore din 24 la internet 7 zile pe săptămână”, a spus Jinga.

“Nu trebuie să acceptăm că extremismul violent ar fi o nouă formă de normalitate, iar reacția noastră trebuie să fie proporțională cu nivelul amenințării”, a pledat el în prelegerea sa pe tema legăturii dintre securitate și dezvoltare în abordarea actuală a ONU.

La evenimentul desfășurat la Institutul Harriman — una dintre cele mai avizate structuri academice în domeniul studiilor ruse, eurasiatice și est-europene — au participat reprezentanți diplomatici și studenți, precum și ai unor organizații neguvernamentale care activează în sistemul ONU, potrivit aceluiași comunicat.

Advertisements